Luft mellan rum

 

Flytta värmen mellan rum

Onödigt varmt i kök och sängkammare? För kallt i vardagsrum eller gillestuga? Problemet är vanligare än du tror. Alltför många hus dras i onödan med för höga energikostnader - både för att värma och att kyla. Men det finns en lösning som varken kostar skjortan eller är speciellt svårt att fixa själv.

Man talar om tilluft och frånluft, men glömmer ibland luften som rör sig mellan rum. Om inte luften kan röra sig mellan rummen fungerar inte ventilationen och det kan ibland vara orsaken till att man har dålig luft i ett rum trots att man installerat en friskluftsuftsventil eller en badrumsfläkt. Ofta löser man problem med dålig överluftscirkulation genom att installera kanalfläktar eller överluftsdon.

 

Flytta värme mellan rum
Fler och fler installerar braskamin eller luftvärmepump som komplement till övrig uppvärmning. Problemet är att värmen ofta stannar i samma rum. Lösningen kan vara att installera en så kallad värmeflyttare, som hjälper till att fördela överskottsvärmen till angränsande rum.

 


Fördela överskottsvärmen
från ett rum till ett annat.

 

Ofta handlar det inte om att tillföra mer kyla eller värme utan om att fördela värmen på ett bättre sätt. Bättre ventilation är bara ett sätt att få mer ut av varje värmekrona. 


Genom att flytta värmen mellan flera rum, 
utjämnardu temperaturskillnaderna och
får ett behagligareinomhusklimat
i hela huset.

 

Genom att installera någon av Fresh värmeflyttare eller kanalfläktar, kan du ta vara på värmen i huset innan den skickas ut och ersätts med ny frisk luft. På så sätt kan du ta vara på upp till 70 % av värmen. Välj den produkt ovan som passar dina behov bäst och läs mer om hur du kan spara pengar och samtidigt få ett bättre inomhusklimat.


Luftens rörelse i en väl ventilerad bostad.

 

Installationstips
• Använd ventilationskanaler och kanalfläktar om du behöver flytta värmen mellan flera utrymmen i bostaden.
• Ljuddämpa före och efter kanalfläkten eller vid varje till- och frånluftsventil 
• Isolera alltid kanaler i kalla utrymmen för att undvika kondens.

Cookie Settings 

This site tracks visits anonymously. Close this dialog to confirm you are happy with that, or find out more in the Cookies and privacy policy, click here.