Var rädd om dig och luften du andas

Frisk luft in i ditt hem

 

Frisk luft in i sovrum och allrum

Sover du dåligt och är luften i sovrummet lite unken på morgonen? Får du torrhosta och irritation i ögonen i vardagsrummet eller i andra rum? Då har du sannolikt ingen eller dålig ventilation i dessa rum. Dålig sömn och irriterade slemhinnor blir ingen gladare av men tack och lov finns det enkla och snabba lösningar på problemet.

För att du, din familj och ditt hus ska må bra behöver frisk luft komma in i bostaden. I de allra flesta fall räcker det med att du installerar lämpligt antal friskluftsventiler för att undvika problem med torr och ofräsch luft. En bra tumregel är att du monterar en friskluftsventil i varje sovrum och två i vardagsrum/allrum. Se sedan till så frisk luft kan cirkulera mellan rummen samt att gammal luft kan försvinna ut genom husets fuktiga utrymmen.

Friskluftsventiler från Fresh är konstruerade för att ta in rätt mängd filtrerad luft utan att ge obehagligt drag. Komplettera gärna ventilerna med tillbehör som skyddar mot exempelvis pollenoch buller.

De vanligaste typerna av friskluftsventiler är väggventiler och fönsterventiler.

 

Väggventiler
Placera gärna dina väggventiler mot bakgården där det är lugnt och låg ljudnivå, samt så högt som möjligt på väggen tillsammans med ett filter så slipper du damm och skräp.

Installationstips

  • Montera ventilen högt upp på väggen, cirka 10 cm under tak.
  • Använd gärna våra hålsågar för enklare håltagning.
  • Gör håltagningen med några graders lutning utåt så att eventuellt kondensvatten inte rinner in i bostaden.
  • Är du osäker så kontakta alltid fackman.
     


Placering vid element


Placering vid golvvärme

 

Fönsterventiler
Fresh har fönsterventiler för både inåtgående och utåtgående fönster.

Installationstips

• Montera alltid ventilen i fönstrets övre karm.
• Använd borrmallen på kartongen. Har du flera fönster kan det vara värt att köpa en borrmall i stål.
• Minimera sprickbildning vid borrning genom att fästa en träregel på motsatta sidan så att borren går igenom både karm och regel.
• Vid montering i fönsterbåge var försiktig så att inte glaset skadas. Är fönstret av tvåglastyp/kopplat så sätt en dammtätlist mellan bågarna runt håltagningen för att undvika kondens mellan glasen. 

Cookie Settings 

This site tracks visits anonymously. Close this dialog to confirm you are happy with that, or find out more in the Cookies and privacy policy, click here.