Våra vanligaste frågor.

Här kan du enkelt få svar på dina frågor, ställa egna frågor, samt komma med förslag och idéer!

 • Var hittar jag PIN-koden till min Calimafläkt?

  PIN-koden sitter på motordelens ena ben. Se bild här.
  Bild som visar var pinkod sitter.JPG

 • Appen får ingen kontakt med min Pax Calima

  Kontrollera så du har Bluetooth påslaget på telefonen samt att du gett appen tillåtelse att använda Bluetooth. Detta görs under inställningar på telefonen och scrolla sedan ner till appen och gå in och tillåt Bluetooth. 

  Calima App Access.JPG

 • Var ska fläkten sitta för att göra bäst nytta?

  I utrymme där luften på något sätt förorenas, t ex badrum, tvättstuga, toalett, garage, hobbyrum
 • Hur mycket vatten ska jag fylla på i handdukstorken vid installation?

  Fyll upp vatten till det övre tvärgående röret så att halva röret är vattenfyllt. Tänk på att för lite vatten kan förstöra elpatronen och att för mycket inte lämnar tillräckligt med utrymme för att vattnet ska kunna expandera under uppvärmningen, så var noga med att göra rätt. Rådfråga alltid en behörig installatör om du känner dig osäker. Vatten expanderar vid uppvärmning, låt luftventilen vara öppen första gången torken värms upp till sin maximala temperatur ca 60-65 grader, stäng ventilen när torken är som varmast.
 • Jag ska byta radiator i ett rum där det sitter en sedan tidigare. Kan man utgå ifrån att placeringen av den är riktig och installera den nya på samma plats?

  I många fall ja! Självklart beroende på hur pass professionell ursprunglig dimensionering/beräkning är utförd. Man strävar alltid efter att placera radiator under fönster. Syftet är att radiatorns varma stigande luftpelare ska möta och mota det kallras som fönstren släpper.  Tänk på att radiatorns bredd helst ska täcka av största möjliga del av fönstrets bredd. Radiatorns underdel ska helst sitta ungefär 100 mm ovan golv. Överdelen ska ha minst ca: 60–70 mm fritt spelrum upp till ev. fönsterbräda. (Pax radiatorer levereras i 2 olika bygghöjder: 300 mm och 500 mm) Om radiatorplacering ändå måste ske på innervägg (vid platsbrist) bör man ändå försöka hamna så nära yttervägg som möjligt.

Fråga oss om våra produkter.
Ange namn
Ange E-postadress
formblock.phone.validation
formblock.message.validation
formblock.files.validation